
בדיקת לחות מתחת לרצפה היא שלב מכריע בהבטחת אריכות הימים והשלמות של השקעת הרצפה שלכם. מאמר זה יעמיק בחשיבות של בדיקת הלחות, הכלים המשמשים לתהליך זה וההשלכות של התעלמות מבעיות לחות.
מדוע לבדוק לחות מתחת לרצפה?
בעיות לחות מתחת לרצפה עלולות להוביל למגוון בעיות, כגון צמיחת עובש, נזק מבני וכשל ברצפה. גילוי בעיות לחות בשלב מוקדם יכול לסייע במניעת בעיות אלה ולהבטיח סביבת מחיה בריאה יותר. בנוסף, זיהוי בעיות לחות לפני התקנת חומרי ריצוף חדשים יכול לחסוך לכם כסף וזמן על ידי הימנעות מהצורך בתיקונים או החלפות יקרים בעתיד.
אילו כלים משמשים לבדיקת לחות?
קיימים מספר כלים לבדיקת לחות מתחת לרצפה, לכל אחד מהם היתרונות והמגבלות שלו. חלק מהכלים הנפוצים ביותר כוללים:
- מד לחות: מכשירים ניידים אלה מודדים את תכולת הלחות של חומרים שונים, כגון עץ, בטון וגבס. הם מגיעים בשני סוגים: מדדים מסוג סיכה, המשתמשים בגששים כדי לחדור לחומר, ומדדים ללא סיכה, המשתמשים בחיישנים אלקטרומגנטיים כדי למדוד לחות מבלי לפגוע בחומר.
- גלאי לחות יחסית (RH) בבטון: גלאים אלה מיועדים במיוחד לבדיקת לחות בלוחות בטון. הם מוכנסים לתוך חורים שנקדחו בבטון ומספקים מדידה מדויקת של הלחות היחסית של הלוח.
- ערכות בדיקה של סידן כלורי: ערכות אלה משמשות למדידת קצב פליטת אדי הלחות (MVER) של לוחות בטון. מניחים צלחת קטנה של סידן כלורי על פני הבטון, ועליית המשקל של הצלחת לאחר תקופה מוגדרת מציינת את כמות אדי הלחות הנפלטים מהלוח.
לכל כלי יש את החוזקות והחולשות שלו, לכן חשוב לבחור בשיטה המתאימה למצב הריצוף הספציפי שלך.
כיצד מבוצעות בדיקות לחות?
תהליך בדיקת הלחות משתנה בהתאם לחומר הריצוף ושיטת הבדיקה בה משתמשים. להלן מספר שלבים כלליים לביצוע בדיקות לחות:
- בחר בשיטת הבדיקה המתאימה: כפי שהוזכר קודם לכן, כלים שונים מתאימים לחומרים ולמצבים שונים של ריצוף. חשוב לבחור בשיטה הטובה ביותר לצרכים הספציפיים שלך.
- הכן את אזור הבדיקה: לפני הבדיקה, האזור צריך להיות נקי וללא פסולת. אם בודקים משטח בטון, ודא שהמשטח יבש ושהוסרו ממנו כל האטמים או הציפויים.
- בצע את הבדיקה: פעל לפי הוראות היצרן עבור שיטת הבדיקה שבחרת. עבור מד לחות, זה עשוי לכלול ביצוע קריאות מרובות על פני הרצפה כדי לקבל מדידה מדויקת. עבור בדיקות גשש לחות יחסית או סידן כלורי, התקן בזהירות את ציוד הבדיקה והמתן לזמן הנדרש לפני איסוף התוצאות.
- נתח את התוצאות: השווה את תוצאות הבדיקה לרמות הלחות המומלצות לחומר הריצוף שלך. אם רמות הלחות גבוהות מדי, ייתכן שיהיה צורך לטפל בבעיה לפני שתמשיך בהתקנה.
מה קורה אם מתעלמים מבעיות לחות?
התעלמות מבעיות לחות עלולה לגרום לתוצאות חמורות. עודף לחות עלול להוביל לצמיחת עובש, העלולה לגרום לבעיות נשימה ובעיות בריאותיות אחרות לדיירים. נזקים מבניים עלולים להתרחש גם כאשר הלחות מחלישה את חומרי הריצוף ואת תשתית הריצוף שמתחתיו. לבסוף, כשל בריצוף, כגון עיוות, התעקמות או התקלפות, עלול לנבוע מבעיות לחות שלא טופלו.
בדיקת רטיבות מתחת לריצוף היא שלב חיוני להבטחת הצלחת פרויקט הריצוף שלך. על ידי הבנת החשיבות של בדיקת לחות, שימוש בכלים המתאימים וטיפול בכל בעיה במהירות, תוכל להגן על ההשקעה שלך וליהנות מרצפה יפה וארוכת טווח.